2010 Groot nieuws. We hebben een 6e bandlid. Dick "Bone Idle" Siersema, all the way from Heerenveen, blaast vanaf nu officieel een toontje mee op de poor-man's saxophone oftewel mondharmonica.

Hofmatinee in Wijk was weer geweldig, nu met twee saxofonisten, Tommy Moerenhout toeterde weer gezellig mee. Het spatte aan alle kanten. Erg leuk, maar misschien iets te hard?

Twee avonden in het Spyntje, Andries werd 60. Wat een feest!!! Vooral Andries' act als Jo met de banjo (ook te zien op YouTube) was geweldig. Lekker gejamd met Pebbles en een BamBam en dan de nazit tot de kleine uurtjes. Het kostte weer een week om er bovenop te komen....

De Schavuit was weer alsvanouds. Meer hoeven we niet te zeggen. Altijd een feestje.

Benefietconcert Opkikker in cafe 't Houtsje in Heerenveen voor het goede doel, georganiseerd door Dick Bone Idle. Dick gaat de Maraton van Rotterdam lopen en wordt daarbij gesponsord. Het geld gaat naar zieke kinderen. Om dit geheel luister bij te zetten en geld in te zamelen hebben we gratis gespeeld op het feest. Toch een mooi bedrag bij elkaar gespeeld. Dick heeft trouwens de Marathon gelopen in iets meer dan 4 uur. PETJE AF!!! Hij speelde ook weer lekker mee op z'n mondharmonica.

Tja, en dan de Bluesroute. Geboekt zoals altijd door Cafe de Postillon, maar blijkbaar buiten medeweten van Cees van Leeuwen, de organisator van de Bluesroute. Cees neemt ons dat heel kwalijk en dus staan we NIET in het programmaoverzicht. Maar ja , als je niks hoort van de organisatie en de kroegbaas vraagt je, moeten we dan nee zeggen? We zijn er vrijdag en zaterdag en maken er zoals gebruikelijk gewoon een feestje van dus...KOMT ALLEN!!!

Nou, jullie zijn allemaal geweest! Het was weer ontzettend leuk en lekker vol. Vrijdags met Wouter en zaterdags met Dick op mondharmonica. Ondanks dat we niet in het programma stonden wist iedereen ons te vinden. Volgend jaar weer!!!

Koninginnedag was net als vorig jaar weer een feestje buiten bij Pandarve. Erg goed georganiseerd, prima geluid en lekker eten!!. Bedankt jongens

Op naar Oerol

2007

Zo, ik heb weer eens tijd gevonden om de site bij te werken. Wouter is inmiddels terug en omdat Tom minder beschikbaar is en Wouter het fantastisch doet, is hij vanaf nu een vast bandlid. Hij moet zich natuurlijk wel een beetje aanpassen aan ons doorgewinterde ouwe lullen (sorry Bas) waarvan sommigen z'n vader hadden kunnen zijn, maar tot op heden lukt dat aardig. Voor die ouwe lullen is het wel mooi meegenomen dat sinds Wouter meespeelt er toch wel veel meer jonge Breezersletjes met waterige oogjes vooraan het podium staan dan vroeger.

De Bluesroute Utrecht in April was weer helemaal top, Het was stampvol in onze stamkroeg aan de Gaardbrug en heel Utrecht was al naar bed toen wij nog stonden te spelen. Bedankt Tom en Jeanet van Postiljon en vooral Cees van Leeuwen omdat hij het toch weer voor elkaar bokste.

Lekker buiten gespeeld in het zonnetje op Koninginnedag in Zeist, lekker druk, goed bier en daarna heerlijk gegeten in Pandarve. Die houden we er in!

We hebben ons weer helemaal suf gespeeld in juni, Oerol op Terschelling, foto's volgen.

Oostenrijktour Augustus

Wat is het toch te gek om een week met z'n allen op tour te gaan. 'T was wel een eind rijden (zie kaart) maar het was het zeker waard! Vooral als je ook nog eens achterelkaar voor een enthousiast publiek staat. We hebben gespeeld in Gmunden, Steyrermuhl, Haid en Traun. Prachtige locaties, leuk publiek.
We willen Hans Hoogeveen ook op deze plek nogmaals ontzettend bedanken voor gastvrijheid en al zijn inspanningen die deze week tot een onvergetelijk succes hebben gemaakt. Ook Andy en Heidrun die zo vriendelijk waren hun huis en zwembad ter beschikking te stellen aan een stelletje ongeregelde bluesmuzikanten uit Nederland. Daar wordt nog jaaaaaaren over gesproken. Heerlijk nazitten bij het zwembad onder de sterren. Volgens mij hebben ze geen druppel schnapps meer in huis, alle smaakjes hebben we uitgeprobeerd. Er staat inmiddels een filmpje op Youtube van een middag lekker jammen aan hetzelfde zwembad. Wie we ook nog willen bedanken zijn Patrick onze geluidsman voor zijn onovertroffen inzet en kwaliteiten en Roland Koot van Level Music Support voor het leveren van bus en PA.
Hier een aantal filmpjes op Youtube van het optreden in de Spinnerei Traun.

2006

Augustus t/m december 2006 Oeps, ik zag dat ik dit stuk van de site een beetje verwaarloosd heb. Toch zijn er wel weer de nodige te gekke momenten geweest. Wat te denken van een geweldig tripje naar Oostenrijk in november? 1000 km heen en ook weer terug voor een schnabbel. We kwamen natuurlijk totaal uitgewoond terug, maar dat hoort er bij.  Kerst op Terschelling was ook weer alsvanouds. Heerlijk spelen in 't Spyntje en de Dammesaan, geweldig sfeertje, dollen met Barn en Pebbles.

Hier de rest van de foto's Ook Mans' verjaardag eens echt gevierd en blijven hangen tot 2 januari. Dat moet ook maar een traditie worden. Verder leuke optredens in Schoonhoven en Tiel met Tom op sax en Zeist met Wouter. Over Wouter gesproken: die zijn we tot begin maart kwijt omdat hij is gaan kamperen in Australie.

Juli 2006 Even voorstelen: Voor speciale gelegenheden wordt de BX BLUESBAND sinds kort versterkt door tenorsaxofonist Tommy M. Moerenhout, die ondermeer zijn bekendheid geniet van bands als  Crown Jewels, the Millstreet Bluesband en zijn rock-project met Wild Romance leden: Smokin’ Beaver.

.

Welkom Tommy.

Vanwege het drukke programma van Tommy en omdat wij een sax erg op prijs stellen in onze sound hebben we bovendien Wouter "Weissguy" Weiss bereid gevonden om mee te spelen. Een jonge hond met een enorme sound en improviserend vermogen. Wouter speelt sopraan, alt en tenorsax. Dat beloofd dus wat.

Ook zijn wij gevraagd on als Heineken Promotie Bluesband voor dit biermerk op festivals e.d. op te treden. De eerste keer zal zijn op het Bluesfestival in Schoonhoven op 25 augustus a.s.

dus toch???

De demo is klaar!!!

Juni 2006 Jazz in Duketown den Bosch Wat een goed georganiseerd festival. We hadden zelfs een eigen "vrijwilliger" voor het aanvullen van ons biertje!! Ondanks een valse start (bus kwijt, bekkens spoorloos) werd het toch nog erg gezellig, gigantisch veel en enthousiast publiek. Toch wel weer eens lekker op zo'n buitenpodium. Het deed ons denken aan de bluesroute in hoogtijdagen, maar dan in het kwadraat. Joost op mondharmonica, Roland achter de knoppen, het was prima jongens, weer bedankt. Festivalorganisatie: bedankt voor het zo snel opsnorren van een bekkensetje!!

Oerol Terschelling: Tja , wat moet ik daar nu van zeggen? Oerol is altijd heel bijzonder, de sfeer, de mensen en heerlijk spelen. Roland, Andries, Jessica, Sebastiaan, Vincent, Annie, Sietse, Jolanda, Dick, Anneke, Bettina, Thyrza, Louise, Tilly, Jos, Arco, Ruud, Pebbles & de Bambams, Barn etc, etc, etc Het was weer super!!!!

Mei 2006 Bluesroute in Brothers Jammer dat er toch te weinig publiek af komt op zo'n leuk en goed georganiseerd festival. Cees: hulde!! Het was de eerste keer dat Tom Moerenhout meespeelde en hoe: zonder repeteren meteen het diepe in, het ging erg goed en wat ons betreft mag ie vaker meedoen. Ondanks de geringe opkomst toch een lekker enthousiast publiek.

Breukelen, feest Tijmen Nooit geweten dat een 5-mans bluesband in een huiskamer ook lekker uit z'n dak kon gaan. Dat gebeurde dus. Tijmen, het was een enorm leuke avond.

't Hof, Wijk bij Duurstede Heerlijk gespeeld in een geweldige kroeg. Tom deed ook mee. Enthousiast publiek in een prima sfeertje. Zo moet het altijd!!

April 2006 TV opnames voor RTV Utrecht. Tjonge jonge wat komt er veel kijken voor 2 minuten tv. Was wel een leuke ervaring. Bizar dat de hele volgorde van opnemen totaal anders is dan uitzenden.

Bas en Catrien hebben een dochter: Julia Hoera!!!!

Bluesroute Utrecht Erg lekker gespeeld met z'n vieren in Cafe Heen en weer. Zelfs Cees van Leeuwen kwam even meezingen... Tijdens dit optreden bood Joost, die wij al kenden van het optreden in Pandarve, aan mondharmonica te komen spelen op de tweede avond in Cafe Postillon. Altijd leuk toch? Dus de sterren van de hemel gespeeld in Postillon. Ik denk dat alle andere bands allang naar bed waren toen wij nog aan het spelen waren in een stampvolle kroeg. Alle mensen van Postillon en Joost Mondharmonica: BEDANKT voor een geweldige en gezellige avond !!!

Praethuis Zeist: Net als de vorige keer: het dak er af!! Joost deed weer lekker mee.

Maart 2006 Twee dagen naar Terschelling. Groot feest, Annie, de vrouw van de Andries de kroegbaas was jarig en ook Martin, een goede vriend van Andries werd ook 50. Lekker gespeeld en lol gemaakt tot de kleine uurtjes met Barn en de Struukenduukers. Omdat Sebastiaan dreigt vader te worden ging hij niet mee en deed Dick (Bone Idle) mee op de bas.
Voor de zoveelste keer: Bedankt Dick !!!

Februari 2006 Veel tijd gestoken in de mix van de nieuwe live-cd

Januari 2006. Een vreemde start van het nieuwe jaar: Helaas heeft Herman de band verlaten. We hadden al enige tijd wat verschil van inzicht over de invulling van de sax in onze muziek en helaas kon Herman zich niet vinden in de manier die de meesten van ons voor ogen hadden. Jammer, maar helaas.

Tiel: Lekker gespeeld op het (besloten) feest van Tilly, een vriendin van Henjo, die op wereldreis gaat en een leuk afscheidsfeestje gaf. Waarschijnlijk spelen we dus ook op een groot festival in de zomer in Tiel (Fruitpop?), de kroegbaas vond het erg leuk.

Apeldoorn, bluescafe Lekker gespeeld, zoals het hoort en zoals we gewend zijn bij Jan.

December: Jazzclub 2000 in Pandarve Zeist. Heel bijzonder. Afgeproken om fluisterzacht te spelen omdat ze dat bij de Jazzclub gewend zijn. Een uitdaging. Brushes en semi-acoustisch gitaarwerk. Boven verwachting blijkt dat dus echt te kunnen, een paar trouwe fans (Sjors was er ook) moesten wel even wennen. Uiteindelijk ging ons gefluister toch over in gepraat en zat de hele zaal te swingen op een voor onze stampende blues toch zeer beschaafd volume. Natuurlijk weer veel te lang doorgespeeld; ze/we wisten van geen ophouden. Kortom: een geweldige middag en Pandarve: Bedankt voor de heerlijke erwtensoep en fantastische maaltijd aan het slot.

En natuurlijk waren we weer op Terschelling tussen Kerst en Nieuwjaar. Helaas kon Herman weer niet mee, dus gespeeld in de oude bezetting . Ondanks wat vervoersperikelen (gelukkig konden we de bus van Sjors lenen: Nog ontzettend bedankt Sjors, jammer dat je zelf niet mee kon !!!! was het weer een gedenkwaardig weekje. Natuurlijk lekker gespeeld in onze muzikale hondemand 't Spyntje en ook in de Schotse4. Gelukkig waren de jongens van Barn er ook weer om een oogje in het zeil te houden dat wij niet teveel dronken. Jammerlijk mislukt natuurlijk!! Daar hebben we ook niets aan. Wel lekker met ze gejamd. "Helaas" moesten we een dagje langer blijven vanwege de sneeuwstorm en de ijzel. Het is haast niet te geloven, maar we hebben ons niet verveeld....

September,oktober: Twee gigs in Zeist. De Schavuit was natuurlijk weer als vanouds. Lekker druk en heel gezellig. Hetzelfde geldt voor het Praethuis. Drumstel op het Biljart en gaan met die banaan.

Augustus: Bluesfestival Culemborg. Een goede start van het nieuwe seizoen. Lekker gespeeld, goed geluid dankzij ome Henk . Altijd weer even wennen na de zomervakantie, maar het schoot er meteen weer in. Culemborg is en blijft een topfestival. zie ook de website van het festival.

Juli: Vakantie!!

Juni: Bluesfestival Utrecht. Gaardbrug cafe Postillion. Lekker weer met z'n zessen, dus met poor-mans saxophone.Ondanks alle negatieve publiciteit rond het festival hadden wij weer een heerlijk avondje. Prima geluid en lekker veel enthousiast publiek. Hopelijk volgend jaar weer, aan Tom en zijn vrouw Jeannet (eigenaren Postillion) zal het echt niet liggen. Bedankt voor een fijne dag. Ook aan Level Music Support complimenten voor het goede geluid en de professionele aanpak.

Oerol: 3 dagen weer helemaal tot het gaatje. Dit is toch het hoogtepunt van elk seizoen. Daar speel je voor. Bedankt Andries, Annie, Jessica (nog een drumlesje de volgende keer?) Sebastiaan, Vincent, (allemaal van onze muzikale hondemand 't Spyntje), de mensen van het Wapen en hotel Skylge, Dik, Anneke, Bettina, Louise, Rimo, Thyrza en alle anderen die er weer een geweldige week van gemaakt hebben. En natuurlijk niet te vergeten Roland Koot en Ingrid van Level Music Support , het was weer dik in orde!!

Mei: de Walvis, Maarssen . Bluesfestival. Prima gespeeld. leuk optreden. Herman kon niet dus met mondharmonica. Veel leuke reacties, ook later via de mail.

April: de Schavuit Zeist. Zoals gewoonlijk een daverende avond, vooral omdat we weer eens speelden met sax en mondharmonica. Toch wel lekker zo'n 6-mans band !!

Maart: Sebastiaan weer terug, dus repertoire doornemen en feestje met Dick (hardstikke bedankt!!!)

Februari : It Houtsje in Heerenveen. De thuisbasis van Dick. Een eind rijden, dat wel, maar het was de moeite waard. Een prima optreden. Veel bekenden van Terschelling gezien en het schaatspak van Annie F. Vooral de vondst van een 5 jaar oude fles weduwe was een hoogtepunt, zodat het aan het eind van de avond ERG gezellig werd.....

Januari 2005: Kerst op Terschelling was weer als vanouds ! We waren een dagje eerder en konden daardoor meegenieten van de jongens van Barn die ook in het Spyntje speelden. Lekker meegejamd en het dak ging er af. Daarna moesten wij twee avonden aan de bak en vooral de tweede avond ging het helemaal loos. Dick speelde alsof hij al jaren mee deed. Heerlijk.

Op 3 januari speelden we op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zeist op het slot in de spiegelzaal. Daar zal wel niet vaak een Bluesband gestaan hebben. Na wat voorzichtig beginnen hebben we toch gewoon ons eigen ding gedaan en de chique van Zeist stond toch aardig te swingen. Paul kwam ook nog langs en blies een paar nummers gezellig mee. We gingen natuurlijk weer als laatste weg en hebben het licht uitgedaan. Jammer was dat er geen spuugje drinken was te krijgen voor ons arme muzikanten. Wat de avond wel weer helemaal goed maakte was dat Sjors er was.

December 2004: Henjo speelt weer lekker mee.. De eerste optredens hebben we alweer gehad. In augustus hebben we zelfs een uurtje gespeeld op het afscheidsfeest van Bas, die ons een half jaartje verlaat om een wereldreis te maken. Als ik dit schrijf zit hij waarschijnlijk ergens in Thailand. Het gaat prima met hem volgens de berichten die we uit Mongolie en China hebben gehad. Hij heeft alleen zijn haar afgeschoren. Hopelijk zit het er in maart , wanneer hij terug is, weer op, want zo'n skinhead is natuurlijk geen porem.. Ondertussen spelen we lekker door met Bone Idle op de bas. Terschellinggangers kennen hem vast wel !!

Tussen kerst en oud en nieuw spelen we op woensdag de 29ste en donderdag de 30ste in 't Spyntje, Midsland op Terschelling. Omdat Herman helaas niet mee kan, hebben we als special guest Little Paul Harmonica , ons slapende bandlid, bereid gevonden mee te gaan. DAT WORDT WEER EEN FEESTJE !!!!!

Juni 2004 : Henjo komt morgen (9 juni) naar huis. Het gaat uitstekend met zijn hart. Nu weer conditie opbouwen. We gaan er van uit dat we in de herfst weer gaan repeteren en voorzichtig hier en daar een optredentje meepakken. We houden jullie op de hoogte !! Bedankt iedereen die een mailtje of een kaartje heeft gestuurd.

Januari 2004

Op veler verzoek dan toch een NIEUWS pagina met allerlei BX zaken. Deze maand wordt lekker rustig. Na de vele optredens in december effe gas terug en werken aan nieuw repertoire en puntjes op de i. In de praktijk wordt dat dan lekker lullen met een biertje in de oefenruimte over dingen die niet het vermelden op deze website waard zijn.

g en dan nu: swingen !!!

Februari 2004

7 februari: Een heerlijk optreden in de Schavuit in Zeist. Net als de vorige keren een geweldige sfeer, leuke mensen en lekker gespeeld. Het was stampvol, zo vol dat Egon een bekeuring van de overijverige brandweer kreeg omdat er 17 man teveel in de kroeg waren. Wij boden nog aan om dan maar weg te gaan, maar dat ging mooi niet door. Wij moesten tot 3 uur spelen...Hopelijk krijgt hij de volgende keer subsidie van de gemeente Zeist als er te weinig mensen in zijn kroeg zitten. Sjors was er ook.

14 februari: Opnames voor onze nieuwe demo cd op het conservatorium in Alkmaar. Zo lekker los als we normaal zijn op een podium, zo moeilijk is het om die zelfde sfeer vast te leggen op een cdtje. Waarschijnlijk lag het er aan dat Sjors er niet bij was. Aan Nol, die geweldige technicus, heeft het niet gelegen. Al met al toch een zeer geslaagde dag, nu nog de mix . .

20 februari: Optreden in danscafe Bluesbrothers in Doorn. Een geweldig mooie locatie, lekker ruim, mooi aangekleed. Dit kan een toplocatie worden. Jammer dat het publiek de weg hier naar toe nog moet vinden. Uiteindelijk werd het toch nog feest. Sjors was er helaas niet.

volg de borden

21 februari: Cafe Carte Blanche in Schoonhoven. Optreden bij de meest relaxte kroegbaas die we kennen: Mo. Aangezien Mo geen muziekvergunning heeft, hebben we hier "acoustisch" gespeeld. Minimale versterking en een klein drumkitje. Voor ons ook weer eens een uitdaging. Zelf vonden we het geweldig (zelfs voor mij, de drummer: Straight from the shoulder met brushes was toch wel een openbaring) en zo te merken het publiek ook. Het was stampvol en iedereen ging uit z'n dak. Nog lekker nagezeten tot een uurtje of 4. Dit is voor herhaling vatbaar (en dat vond Mo ook: 17 april (?) zijn we er weer !. Dat bewijst maar weer eens dat het zelfs zonder Sjors leuk kan zijn.

vinden wij dit lekker?

kijk, dit is 'm nou

7 Maart : Cafe Premier Ede, Jazz/Bluesfestival: Lekker gespeeld, maar zoals altijd op een festival waarbij 10 bands binnen 50 vierkante meter spelen: Je kunt eigenlijk geen pauze nemen. Ben je even toe aan een biertje of even pissen en hup, weg is het publiek. Voortaan nemen we maar geen pauze meer ;-) Werden leuk ontvangen met een jutterbittertje van Terschelling, dan moeten ze meer doen, zit de stemming er meteen in. Wel raar was dat de geluidsman die ons zou mixen vlak voor we begonnen met de noorderzon vertrok en dat we hem het hele optreden niet meer gezien hebben, de eikel........en over Sjors hebben we het maar niet meer, die laat ons mooi zitten elke keer, vooral wanneer we hem het hardst nodig hebben.

.De

l9 Maart : Heel bijzonder, op zo'n gewone doordeweekse dinsdag naar Terschelling om te spelen. Wel vroeg op, zo'n beetje 6 uur om op tijd de boot te halen. Gelukkig had Roland, onze geluidsman, de bus al op maandag neergezet dus konden we meteen uit bed weg. Leuk rondgehangen op de beurs en nog een soort Nikkelen Nelis optreden gedaan. Henjo, Herman en ik met een trommel voor m'n buik gehangen, swingend over de beurs. Ik geloof dat iedereen het wel leuk vond, want s 'avonds was het lekker druk. Erg goed geluid en goede monitoren dankzij Roland. Af en toe liep de feestvreugde wel wat uit de hand bij het publiek, maar dat mocht de pret niet drukken. Prima 4 sterren hotel, dat moeten we met Oerol ook maar even regelen. Wel even schrikken als je s 'ochtends een bassende zeehond in je bad ziet liggen....

25, 27 en 28 Maart: Pffff, wat een week, donderdag spelen op het feest van Roland, zaterdag in Oosterbeek en zondag het einde van het Uitje in Tuitjenhoorn. Donderdag was kort, maar zaterdag in Oosterbeek gingen de beentjes als vanouds van de vloer, zie ook de foto's (komen nog, red.). Met dank aan de jongens van de Disco. Zondag Tuitjenhoorn, altijd weer bijzonder. Hoe het in een klein dorp toch ontzettend gezellig kan zijn...Maar het werd natuurlijk weer veeeeel te laat. Greet was er ook.