BX BLUESBANDBIO

De band werd geformeerd in april 1994 en vanaf het begin was het duidelijk: de BXBluesband had de blues! Het werd een vliegende start: een half jaar na hun eerste optreden in een jongerencentrum hoorden de bandleden dat ze hadden gewonnen (ze wisten niet eens dat ze aan een wedstrijd deelnamen…).

Vanaf dat moment ging het snel: tientallen popgroepen achter zich latend, haalde een blúesband de Provinciale finale van de Grote Prijs van Nederland.

De BXBluesband ging Nederland in: van Terschelling tot Tilburg en van IJmuiden tot Enschede. Zo’n 30 keer per jaar wordt er opgetreden in cafés en clubs zoals de Duke (Leiden), Bourbonstreet (Amsterdam), Crossroads (Zaandam), en het Bluescafe in Apeldoorn. Ook staat de BX Bluesband op gerenommeerde festivals als Jazz in Duketown ('s Hertogenbosch), Oerol (Terschelling), Bluesroute (Utrecht), en het Dak (Leerdam). Tel daarbij op diverse buitenlandse tours naar o.a. Frankrijk en Oostenrijk. En dan zijn er nog de nodige feesten en een enkele bruiloft……

De BXBluesband heeft tot een uur of vier afwisselend en swingend repertoire van traditionele en moderne blues. Met veel improvisatie en variatie wisselen bekende en obscure nummers elkaar af, waarbij rock-, funk- en soulinvloeden niet geschuwd worden. Een zware whiskey-stem, een scheurende, melancholische sax en/of mondharmonica plus stevig en snel gitaarwerk op een gesmeerd lopende tandem van bas en drums zorgen voor een paar zinderende uren waarbij je ogen en vooral oren te kort komt.

uit de pers:

“… een prettig gestoord zootje dat fel te keer gaat…”

“… eigenzinnige jazzy blues…”

“… ondertussen verhit de BXBluesband de zaal…een koud kunstje…”

Uit het publiek:

“… ik houd eigenlijk alleen van klassiek, maar ik ben in geen 10 jaar zo uit m’n dak gegaan…”

“… eindelijk hebben ze hier eens een band die kan spélen…”

“… whenever you play in Sweden, call me and I’ll be there...””

“...Spelen jullie ook op bruiloften?....Mooi, dan zoek ik nou nog een bruid…”

De BXBluesband bestaat uit:

Henjo Hekman, zang en acc. Gitaar

Mans Minekus, elec. Gitaar

Sebastiaan Scholten, bas

Rob Puijk, drums (klik voor bio & drums)

• Wouter Weiss, saxen

• Bone Idle (Dick), mondharmonica's

Verdere gegevens:

• Eigen PA/zanginstallatie voor zalen tot 250 personen

• Speciale wensen? Vraag ernaar !!

Boekingen: 06 143 740 21 (Sebastiaan)

e-mail: info@bxbluesband.nl

site: www.bxbluesband.nl